Anmeldelser

Divided States of America


Da vi, her på Hillerød bibliotek, havde fornøjelsen af at lytte til Michaels foredrag om USA, er der ingen tvivl om at tilhørerne var godt underholdt. Man er på intet tidspunkt i tvivl om at Michaels viden om USA er stor, solid og erhvervet over mange år. Michael fastholdte, med sin store entusiasme, tilhørernes opmærksomhed hele vejen igennem foredraget. I sit foredrag kommer Michael vidt omkring og får derved skabt et meget fint og nuanceret billede af USA og dets vælgere, som de ser ud i dag. Jeg kan på det varmeste anbefale Michael, som foredragsholder”.

 

Med venlig hilsen

 

Per Gether Lauritzen

Biblioteksassistent

Hillerød Bibliotek

Divided States of America


Vi har haft fornøjelsen at have Michael Ruge til at holde et indlæg om det amerikanske præsidentvalg.

Meget spændende foredrag, der bredt fortæller om baggrunden for de 2 partier og giver en grundig gennemgang af Amerikas historie og hvorfor der er så store forskelle i USA og hvilke stater der ”tilhører” de enkelte partier og hvorfor nogle stater er svingstater. En aften man kommer klogere hjem fra.


Jesper Enghave Fruergaard

Præsident Hillerød Rotary klub  

 

Direktør
Spar Nord Hillerød

Divided States of America


Michael Ruge holdt et spændende og informativt foredrag, som inkluderede forskellige samfundsgrupper i USA, fx indianere og sorte. 

Man fik som tilhører en god intro til USA's lange og begivenhedsrige historie og om hvorfor USA er delt den dag i dag. 

Foredraget blev akkompagneret med flotte slides med gode kort og diagrammer, som illustrerede alt på en forståelig måde. 

Publikums interesse var fastholdt hele foredraget igennem og der var mulighed for at stille spørgsmål undervejs. 

Michael Ruge er en humoristisk og vidende foredragsholder, som vi på Gilleleje Bibliotek gerne booker igen og varmt anbefaler andre at benytte sig af.

 

Venlig hilsen

Alexander Söderlind

Gilleleje Bibliotek

Det Kommunale Selvstyre


Tak for dit foredrag i Christiansholm Slotsholmen Rotary Klub den 3/11 2021. Det var meget aktuelt to uger før kommunal- og regionsvalget. Vi taler meget om "det kommunale selvstyre", men hvor meget kan kommunerne egentlig bestemme? De er sat i en meget stram økonomisk spændetrøje af staten, samtidig med at staten udsteder love og direktiver - ofte meget detaljerede - for hvad kommunerne skal foretage sig. Staten vil f.eks. bestemme, hvor mange pædagoger, der skal være pr. barn i vuggestuer og børnehaver - men også lægge bånd på skatteprocenten for kommuneskatten. Administration af jobcentre og arbejdsløshedsområdet er meget detaljeret uden hensyn til lokale forhold eller den enkelte arbejdssøgende. Staten yder formelt et stort tilskud på området, men får på finurlig vis pengene tilbage i statskassen - endda med et overskud til staten. Det demonsrerede du overbevisende. Her var det måske din uddannelse som nationaløkonom, der gjorde at du kunne dykke ned i maskinrummet og gennemskue detaljer i finansloven - hvilket mange politikere har svært ved.

Vi ser frem til at få glæde af et af dine andre foredrag.

 

Med venlig hilsen.

Lars Fynbo.

Christianshavn Slotsholmens Rotary Klub.

EU og Verdensøkonomien vakler

 

Michael Ruge holdt indlæg om hvordan verdens og EU’s økonomien vakler, men det var også en fantastisk historie om, hvordan EU-lovgivning kunne give hindringer for vækst og udvikling, ligesom der var klare skræmmebilleder af, hvad konsekvenser vil være ved vedvarende gældsopbygning, som ikke var blevet mindre med Corona krisen. – som foredragsholder er Michael god til at inddrage publikum i konklusioner og lytte til forskellige syn på løsning af problemer, ligesom har gerne svarer uddybende på publikums spørgsmål.

Tak til en velforberedt og engageret indlægsholder.

 

 

Hillerød Rotary Klub

Henrik Følbæk

Divided States of America


Dit USA foredrag oversteg Kulsvierklubbens og  Landbo Seniors  forventninger til god underholdning.


Som arrangør er man altid spændt på om vores medlemmer er med ”på turen”, og det var de i høj grad, hvilket også kan måles på den uafbrudte stilhed/interesse der var i salen.


Flemming Lynge

Kulsvierklubben, Formand